Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 421

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 488
Early Education Turns Dreams into Reality | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Early Education Turns Dreams into Reality

Early Education Turns Dreams into Reality

poster-portraitAsociația Ovidiu Rom, partner Policy Center for Roma and Minorities, continuă anul acesta proiectul Fiecare Copil în Grădiniță, printr-o campanie de informare a publicului despre importanța educației timpurii și despre impactul primilor ani de viață asupra dezvoltării cognitive a copiilor.

Studii internaționale arată că acei copii care încep școala mai devreme au rezultate mai bune și urmează mai mulți ani de școală decât colegii lor care intră în sistem mai târziu. „Copiii care primesc educație timpurie de calitate au nevoie de mai puține ore costisitoare de educație specială și e mai probabil să termine liceul și să aibă locuri de muncă. Educația timpurie (1) ajută la pregătirea copiilor pentru a reuși în școală și pentru a deveni cetățeni mai buni, (2) este esențială pentru o forță de muncă productivă, și (3) conduce la creșterea productivității și a veniturilor din impozite”. (Calman și Tarr-Whelan, „The Economic Impact of Early Education”).

Majoritatea părinților săraci nu sunt conștienți de importanța critică a educației timpurii. De aceea, proiectul Fiecare Copil în Grădiniță ajută 1.400 de copii din 20 de comunități marginalizate să se înscrie și să meargă în mod regulat la grădiniță.

Acesta este unul dintre clipurile video produse pentru această campanie. Celelalte pot fi vizionate în secțiunea video a site-ului nostru.

Policy Center for Roma and Minorities a sprijinit inițiativa Asociației Ovidiu Rom cu fonduri primite de la Comisia Europeană în cadrul proiectului REACT. Încheiat în decembrie 2012, proiectul REACT a abordat strategiile de incluziune a minorității Roma și s-a desfășurat în Albania, Bulgaria, Italia și România, sub egida ERGO (European Roma Grassroots Organizations Network).

 

Comentariile sunt inchise