Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Famous football players and artists against racism and violence | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Famous football players and artists against racism and violence

Famous football players and artists against racism and violence

Totonel, unul dintre copiii de la Clubul de Educație Alternativă care a participat la meciul de duminică


30 octombrie 2011

Duminică, la baza sportivă de la Mogoșoaia, a avut loc al doilea meci amical de fotbal  organizat anul acesta de Policy Center for Roma and Minorities, Federația Română de Fotbal și Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul eforturilor fundației de creștere a gradului de conștientizare cu privire la problema rasismului, discriminării și a violenței în fotbal. Primul meci a avut loc pe 20 martie cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Discriminării Rasiale.

Desfășurat sub același slogan, “Iubește fotbalul! Nu rasism! Nu discriminare!”, meciul a reunit la fluierul de start două echipe formate din iubitori ai fotbalului și susținători ai cauzei promovate. Printre aceștia s-au aflat fotbaliști ai Generației de Aur a României (Daniel Prodan, Jean Vlădoiu, Adrian Bumbescu, Gheorghe Mulțescu), dar și Florentin Petre și Ionel Ganea,  personalități din show biz și sport precum Dani Oțil, Damian Drăghici, Bodo, Cătalin Mitulescu, Marian Simion, bloggerii Marius Matache și Cezar Vasile,  angajați și voluntari, și copii din echipa de fotbal de la Clubul de Educație Alternativă – Școala nr. 136 din cartierul Ferentari.

 “Din păcate violența și rasismul pe stadioane rămân o problemă pe toate stadioanele din Europa. Incidentul de pe stadionul din Ploiești care a avut loc în aceeași zi cu meciul nostru demonstrează că rămân multe de făcut în această privință. Implicarea Federației Române de Fotbal și a celebrităților deși salutară nu este suficientă dacă nu este mult mai activ sprijinită atât de sistemul educational, dar și de cluburi și în special presa românească”, a declarat ulterior meciului, Valeriu Nicolae, președintele Policy Center for Roma and Minorities.

Meciul de fotbal face parte din campania pilot de creștere a nivelului de conștientizare REACT (Responsibility, Empowerment, Activism, Citizenship, Transparency) implementată în România de Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Ministerul Afacerilor Externe,  și sprijinită de Comisia Europeană. Obiectivul campaniei îl reprezintă creșterea nivelului de conștientizare cu privire la problemele sociale întâmpinate de romi și schimbarea atitudinilor negative față de aceștia printr-o abordare care implică în mod egal atât membrii minorității rome, cât și cetățenii de alte etnii. Acțiunile principale folosesc instrumente precum  filme, documentare și clipuri, sport și educație, ca mijloace predilecte pentru stimularea participării active la viața civică a cetățenilor indiferent de etnie.

Reamintim că în luna iulie organizația internațională Beyond Sports anunța nominalizarea Policy Center for Roma and Minorities la premiile Beyond Sports 2011, în cadrul categoriei “Cel mai bun proiect nou”, pentru eforturile sale în domeniul incluziunii sociale și combaterea discriminării și rasismului prin sport. Pe lista nominalizaților s-au aflat 35 de proiecte din 18 țări, de la Afganistan la Nepal și Sierra Leone, ce acoperă 22 de sporturi diferite. În total, în cadrul competiției au fost înscrise 400 de proiecte din peste 125 țări din întreaga lume, Policy Center for Roma and Minorities fiind singura organizație non-guvernamentală din Europa (cu excepția Marii Britanii și Olandei) care se află pe lista celor 35 de proiecte nominalizate.

De asemenea la sfârșitul lunii octombrie campania REACT a primit două nominalizări în cadrul celei de-a IX-a ediții a  Romanian PR Award, la categoriile Organizații Non-guvernamentale. Societate Civilă și Public  Affairs / Advocacy / Lobby. În total au fost înscrise în concurs un număr record de 212 proiecte, dintre care juriul internațional format din 38 de membri a nominalizat 72 de proiecte pentru finală.

Galerie foto (click pe poza)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*