Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Football and social inclusion in Budapest | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Football and social inclusion in Budapest

Football and social inclusion in Budapest

 

 

Fotbalul reprezintă o modalitate eficientă de incluziune socială

 

16 mai 2011

Mai mult de 10 copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din Ferentari, alături de un reprezentant al organizației noastre au participat între 13-14 mai la workshopul internațional “Football for Opportunities” care a avut loc la Budapesta. Participarea noastră a avut loc ca urmare a invitației din partea Polgar Foundation. Copiii fac parte din Clubul de Educatie Alternativa, sustinut financiar de Ambasada Țărilor de Jos la București, Fundația Soros în România, Comisia Europeană și Roma Education Fund.

Workshopul a inclus o conferință de o zi și mai multe traininguri legate de fotbal, coordonate de un antrenor al echipei naționale de juniori din Ungaria, fost jucător internațional cu mai mult de 30 de selecții în echipa națională de fotbal maghiară.

Subiectele abordate în cadrul conferinței au adus în prim plan modalitățile prin care copii talentați de etnie romă pot fi incluși în ierarhiile sportive la nivel național pe baza capacităților lor reale, eliminând astfel dezavantajul oportunităților limitate.

Atât organizatorii cât și participanții au încercat să răspundă la întrebări simple dar eficiente, despre cum ar putea copii talentați supuși discriminării să fie incluși în competițiile la nivel național și mai ales de ce acești copii reușesc să treacă atât de neobservați.

După o serie de dezbateri s-a ajuns la concluzia că este necesară implicarea societății civile în cazul copiilor talentați pentru a-i ajuta în trecerea de la viața de ghetou la sportul de performanță. Participanții au fost de părere ca aceasta reprezintă una dintre cele mai importante probleme în lupta pentru stoparea discriminării, intoleranței, rasismului și violenței.

De asemenea, copii români au  avut șansa de a intra în contact cu un mediu internațional și multicultural jucând un meci de fotbal alături de copii din cinci țări europene (Republica Cehă, Ungaria, ( FYR – vine de la Former Yugoslavian Republic, in romana cred ca e ok sa zici pur si simplu Macedonia)Macedonia, Polonia și Serbia). În total mai mult de 100 de copii au luat parte la evenimentul din Budapesta.

Nu în ultimul rând această întâlnire a reprezentat o șansă pentru posibile noi legături între oameni și organizații care împărtășesc aceleași obiective și interese în cadrul comunității europene.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*