Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 421

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 488
Hundreds of children and parents joined the International Children’s Day festivities | Clubul de educație alternativă
Home   Comunicate de presă   Hundreds of children and parents joined the International Children’s Day festivities

Hundreds of children and parents joined the International Children’s Day festivities

 

Face-paintingul a fost una dintre cele mai populare activități ale zilei

 

31 mai 2011

Peste 400 de copii, părinți și voluntari au participat duminică la Ziua Internațională a Copilului organizată de Policy Center for Roma and Minorities în colaborare cu Primăria Sectorului 5 pe Aleea Livezilor din Capitală. Evenimentul a fost dedicat copiilor din zona Ferentari și în mod particular elevilor de la Școala Generală nr. 136 acolo unde Policy Center for Roma and Minorities a lansat în octombrie 2010  Clubul de Educație Alternativă cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, al Fundației Soros în România, al Comisia Europene și al Roma Education Fund.. De asemenea, în activități au fost implicați și elevi ai Școlii Generale nr. 147 unde în curând se va replica această inițiativă prin crearea unui nou club.

Fie că a fost vorba de fotbal, baschet, street dance, jocuri alături de cei de la Grupul Local de Tineret Jos Pălăria, face-painting sau clasicele desene pe asfalt, copiii au demonstrat celor prezenți  că educația alternativă este valoroasă și importantă în dezvoltarea lor actuala și viitoare.

Pentru copiii care locuiesc în ghetoul din Ferentari posibilitatea de a participa la cursurile pe care le organizăm în cadrul Clubului de Educație Alternativă constituie o reală șansă de a se dezvolta într-o direcție care să nu fie dictată de mediul în care au crescut”, a declarat Raluca Negulescu, Policy Officer în cadrul Policy Center for Roma and Minorities. “Pe lângă activitățile pe care le desfășurăm zi de zi cu cei mici, consideram că ei mai au nevoie și de speranță și încurajări din partea noastră și a celor apropiați pentru a învăța mai bine și pentru a preveni astfel abandonul școlar. Intervenția noastră nu este limitată însă la lucrul cu copiii și în acest sens implicăm părinții într-un proces de dezvoltare comunitară bazat pe principiul cetățeniei active. De altfel, 13 părinți din comunitate ne-au ajutat să organizăm acest eveniment.”, a adăugat Raluca Negulescu.

Clubul de Educație Alternativă a fost creat cu scopul de a oferi un cadru alternativ de dezvoltare pentru copiii de la Școala nr. 136 și din cartierul Ferentari, una dintre cele mai vulnerabile zone din București din punct de vedere economic și social. În momentul de față peste 120 de copii se bucură de activități extrașcolare printre care antrenamente săptămânale de fotbal, baschet și box, street dance, cursuri de film și actorie, precum și cursuri de educație financiară și socială. Din luna aprilie proiectul este susținut și de către Roma Education Fund.

Evenimentul face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România și Italia de Policy Center for Roma and Minorities și susținută de Comisia Europeană.

REACT este o campanie pilot de conștientizare care se urmărește stimularea implicării active a cetățenilor romi și a majorității în viața civică, aceasta fiind implementată de trei ONG-uri din România, Bulgaria și Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

În timp ce ONG-urile din Bulgaria și Albania se concentrează pe intervenții directe în comunitate, Policy Center for Roma and Minorities dezvoltă în România și în Italia o campanie de conștientizare menită să contracareze atitudinile negative față de romi printr-o abordare care implică în mod egal atât membrii minorității rome cât și cetățenii non-romi. Acțiunile principale mobilizează instrumente precum filme, documentare și clipuri, sport și educație ca mijloace predilecte pentru stimularea participării active la viața civică a cetățenilor romi și non-romi.

În cadrul activităților au fost alături de noi printre alții: Florentina Ardelean și Anca Șipoș din cadrul lotului național feminin de baschet, Alin Șipoș de la echipa de baschet Dinamo București, Svetlana Drăgușin, Antrenor Coordonator Lot Feminin în cadrul Federației Române de Baschet, și Mario Rafael Ilie, lider comunitar din Ferentari.

Parteneri: Ambasada Regatului Țărilor de Jos (Olanda), Fundația Soros în România, Comisia Europeană și Roma Education Fund, Federația Română de Fotbal, Federația Română de Baschet, Școala Generală nr. 136, Trouble Crew, Grupul Local de Tineret Jos Pălăria

Partener media: Radio Itsy Bitsy

[cincopa AcBAsk69xXL_]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*