Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 421

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 488
Respect Is Learned on the Football Pitch and in the Stands | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Respect Is Learned on the Football Pitch and in the Stands

Respect Is Learned on the Football Pitch and in the Stands

respectcup_prizes_01-06-2012În ultimele zile, circa 90 de copii de la Clubul de Educație Alternativă au participat la evenimente sportive organizate de Federația Română de Fotbal (FRF) în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, sub egida campaniei UEFA Respect.

Pe 1 iunie, două echipe de fotbal ale Clubului de Educație Alternativă, antrenate de Laurențiu Gheorghe, au jucat alături de 16 alte echipe de juniori în cadrul Cupei Respect, desfășurată la complexul sportiv C.S.S. 1 Pajura (Biruința). Cei 280 de jucători, cuprinși în trei categorii de vârstă între 10 și 14 ani, și-au demonstrat talentul pe terenul de fotbal, uniți sub sloganul competiței: „Cupa Respect! Nu rasism! Nu violență!” Ei au purtat șepci UEFA cu mesajele „Respectă Oponentul!” „Rescpectă Mediul Înconjurător!” și „Respectă Diversitatea!” La sfârșitul evenimentului, copiii au primit diplome, cupe, premii individuale și echipament sportiv.

respectcup_aec_teams_01-06-2012

Pe 5 iunie, 70 de copii din Ferentari au făcut galerie la meciul între naționalele de tineret ale României și Slovaciei, încheiat cu scorul de 2-0 pentru echipa gazdă. Micii suporteri au scandat și s-au bucurat de victoria echipei naționale alături de ceilalți spectatori. Prezența copiilor din Ferentari (majoritatea de etnie romă) la meciuri de fotbal promovează respectul pentru diversitate și minorități de orice fel, dar mai ales față de minoritatea romă, care este cel mai adesea atacată pe stadioanele românești prin sloganuri rasiste ce incită la ură și violență.

slovakia_ro_game_respect_05-06-2012_v3

Policy Center for Roma and Minorities luptă împotriva rasismului în sport și prin sport, în societate de câțiva ani, alături de FRF și UEFA. Federația Română de Fotbal va continua să rezerve locuri în galerie pentru copiii de la Clubul de Educație Alternativă al Policy Center for Roma and Minorities la toate meciurile echipelor naționale de fotbal jucate pe teren propriu.

Campania UEFA Respect se desfășoară în parteneriat cu federații de fotbal și organizații non-guvernamentale și cuprinde inițiative în patru categorii: Respectă Diversitatea, Respectă Fanii, Respectă Incluziunea și Respectă-ți Sănătatea. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul UEFA.

 

Comentariile sunt inchise