Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 421

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 488
“Gold Medal” for the Alternative Education Club in London | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   “Gold Medal” for the Alternative Education Club in London

“Gold Medal” for the Alternative Education Club in London

Summit-ul Beyond Sport 2012 care s-a desfășurat săptămâna trecută la Londra a adus încă o recunoaștere, de data aceasta internațională, a eforturilor echipei Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) de a transforma viețile copiilor din Ferentari, București prin educație și sport.

Beyond Sport, o organizație internațională care promovează, dezvoltă și sprijină utilizarea sportului ca instrument al schimbării sociale pozitive în înteaga lume, a selectat PCRM pentru a doua oară printre finaliștii la competiția anuală a celor mai inovative proiecte dedicate sportului pentru schimbare socială. După participarea la summit-ul de la Cape Town, Africa de Sud în decembrie 2011, PCRM a revenit la Beyond Sport la Londra, unde i-a fost decernat premiul UNICEF Sport pentru Educație cu doar două zile înainte de startul Jocurilor Olimpice. În alte categorii ale competiției, proiectele câștigătoare au provenit din țări cât se poate de diverse: de la Afganistan și Africa de Sud la Haiti, Statele Unite și Uganda.

Intitulată „Sport pentru educație, educație pentru viitor”, aplicația PCRM a prezentat activitățile sportive prin care copiii de la Clubul de Educație Alternativă sunt motivați să învețe. Datorită activităților de sport—fotbal, baschet, volei, tenis de masă sau street dance—copiii își recapătă încrederea în educație și în forțele proprii, însușindu-și în același timp valori precum disciplina, respectul față de sine și față de celălalt sau spiritul de colaborare. Participarea la evenimente sportive mai importante le oferă copiilor și posibilitatea de a cunoaște atleți profesioniști care le servesc drept modele în viață. În același timp, sportivi români de marcă și publicul larg amator de sport descoperă prin activitățile PCRM realitatea vieții din ghetoul din Ferentari și nevoia de a lupta împotriva rasismului, discriminarii și excluziunii sociale.

Summit-ul Beyond Sport 2012 a avut loc la Londra între 23 și 25 iulie, 2012.

După ceremonia de premiere, Președintele PCRM Valeriu Nicolae a discutat modelul PCRM de incluziune socială a copiilor care cresc în ghetou cu personalități precum fostul premier britanic Tony Blair (liderul de onoare al „ambasadorilor” Beyond Sport), Ambasadorul UNICEF in Marea Britanie Martin Bell (fotografiat mai sus alături de dl. Nicolae), atletul american Michael Johnson și rugby-stul François Pienaar, fost căpitan al naționalei Africii de Sud. Dl. Nicolae a prezentat Clubul de Educație Alternativă și Trimisului Special pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Hannah Rosenthal, care a promis că va vizita Clubul la următoarea venire în România.

PCRM este singura organizație din Europa care a câștigat până în prezent un premiu în această categorie și totodată singura organizație romă premiată la Beyond Sport. Pe lângă prestigiul recunoașterii la nivel global, decernarea premiului conferă câștigătorilor și avantaje concrete: consultanță gratuită de la PricewaterhouseCoopers pentru îmbunătățirea eficienței și sustenabilității proiectului, includere în rețeaua Beyond Sport (și astfel oportunități de parteneriat și consiliere strategică) și un premiu în bani.

 

Comentariile sunt inchise