Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
International Children’s Day celebrated in Bucharest | Clubul de educație alternativă
Home   Comunicate de presă   International Children’s Day celebrated in Bucharest

International Children’s Day celebrated in Bucharest

 

Copiii în timpul unui antrenament de baschet

 

27 mai 2001

Fundația Policy Center for Roma and Minorities și Primăria Sectorului 5 București sărbătoresc duminică, 29 mai, între orele 10:00 și 12:00, pe Aleea Livezilor,  Ziua Internațională a Copilului. Evenimentul este dedicat copiilor din această zonă și în mod particular elevilor de la Școala Generală nr. 136 unde Policy Center for Roma and Minorities a lansat în octombrie 2010  Clubul de Educație Alternativă cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România, al Fundației Soros în România, al Comisiei Europene și al Roma Education Fund. De asemenea, vor fi implicați și elevi ai Școlii Generale nr. 147 unde se va replica în curând această inițiativă prin crearea unui nou club.

Clubul de Educație Alternativă a fost creat cu scopul de a oferi un cadru alternativ de dezvoltare pentru copiii de la Școala nr. 136 și din cartierul Ferentari, una dintre cele mai vulnerabile zone din București din punct de vedere economic și social. În momentul de față peste 120 de copii se bucură de activități extrașcolare printre care antrenamente săptămânale de fotbal, baschet și box, street dance, cursuri de film și actorie, precum și cursuri de educație financiară și socială.

Duminică, copiii vor arăta comunității locale ce au învățat în cadrul cursurilor transmițând astfel un mesaj important  celor prezenți: educația alternativă reprezintă un factor cheie în dezvoltarea disciplinei, respectului față de ceilalți și încrederii în propriile forțe. Pentru două ore în care traficul de pe Aleea Livezilor va fi închis, copiii vor avea ocazia să joace fotbal și baschet într-un spațiu amenajat special pentru activități sportive, să participe la un concurs de desene de asfalt, să participe la jocuri coordonate de animatorii de la Grupul Local de Tineret Jos Pălăria și să fie spectatorii un show de street dance pus în scenă de Trouble Crew.

Evenimentul face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România și Italia de Policy Center for Roma and Minorities și susținută de Comisia Europeană.

REACT este o campanie pilot de conștientizare care se urmărește stimularea implicării active a cetățenilor romi și a majorității în viața civică, aceasta fiind implementată de trei ONG-uri din România, Bulgaria și Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

În timp ce ONG-urile din Bulgaria și Albania se concentrează pe intervenții directe în comunitate, Policy Center for Roma and Minorities dezvoltă în România și în Italia o campanie de conștientizare menită să contracareze atitudinile negative față de romi printr-o abordare care implică în mod egal atât membrii minorității rome cât și cetățenii non-romi. Acțiunile principale mobilizează instrumente precum filme, documentare și clipuri, sport și educație ca mijloace predilecte pentru stimularea participării active la viața civică a cetățenilor romi și non-romi.

Parteneri: Ambasada Regatului Țărilor de Jos (Olanda), Fundația Soros în România, Comisia Europeană, Roma Education Fund, Federația Română de Fotbal, Federația Română de Baschet, Școala Generală nr. 136, Trouble Crew, Grupul Local de Tineret Jos Pălăria

Partener media: Radio Itsy Bitsy

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*