Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Debates on racism and discrimination with Romanian teenagers | Clubul de educație alternativă
Home   Comunicate de presă   Debates on racism and discrimination with Romanian teenagers

Debates on racism and discrimination with Romanian teenagers

 

23 mai 2011

Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), PATRIR (Peace, Action, Training and Research Institute of Romania), Cărturești și revista Zile și Nopți, organizează în perioada 27 mai – 8 iunie caravana națională „Provocare la nediscriminare”.  Evenimentul se adresează liceenilor din București, Buzău, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, și constă într-o serie de dezbateri cu scop educațional ce au ca temă probleme sociale de actualitate, precum discriminarea, rasismul și combaterea stereotipurilor culturale negative.

Liana Alexandru, Georgeta Petrovici, Dragoș Bucurenci, Mugur Ciumăgeanu și Mircea Toma sunt moderatorii sesiunilor de dezbatere care vor încerca să-i provoace pe tineri la o gândire critică a problemelor și să analizeze împreună efectele provocate de acestea.

În momentul de față, în România există o nevoie acută de dezbatere publică care să atingă probleme sensibile ale societății românești precum cele de mai sus. Astfel, dezbaterile cu scop educațional sunt de cele mai multe rare, iar participarea tinerilor este aproape inexistentă sau limitată.

Caravana “Provocare la nediscriminare” își propune să răspundă tocmai acestei nevoi, prin implicarea tinerilor în dezbateri care să încurajeze și să contribuie la dezvoltarea unei gândiri critice și analitice.

Seria de evenimente face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România și Italia de Policy Center for Roma and Minorities, și susținută de Comisia Europeană.

REACT este o campanie pilot de conștientizare care se concentrează pe implicarea activă a cetățenilor romi și a majorității în viața civică, aceasta fiind dezvoltată de trei ONG-uri din România, Italia, Bulgaria și Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

În timp ce ONG-urile din Bulgaria și Albania se concentrează pe intervenții directe, Policy Center for Roma and Minorities dezvoltă în România și în Italia o campanie de conștientizare menită să contracareze atitudinile negative față de romi printr-o abordare vizibilă. Acțiunile principale se folosesc de filme, documentare, sport și educație ca și mijloace pentru stimularea participării active la viața civică a cetățenilor romi și a majorității.

Programul caravanei și moderatorii:

27 mai – Timișoara (Cărturești) – Georgeta Petrovici

4 iunie – Iași (Cărturești) – Liana Alexandru

6 iunie – Buzău (Cafeneaua Actorilor sau Galeriile de Artă) – Dragoș Bucurenci

7 iunie – Cluj-Napoca (Cărturești) – Mugur Ciumăgeanu

8 iunie – București (Cărturești) – Mircea Toma

Liceenii se pot înscrie prin SMS la numărul de telefon 0740048508 (tarif normal) sau prin email la adresa caravana@policycenter.eu, precizand numele, vârsta și orașul pentru care participa. Termenul limită pentru înscrieri este cu două zile înainte de fiecare eveniment. Acceptarea  persoanelor în cadrul dezbaterilor se va face urmând principiul „primul venit, primul sevit”.

Parteneri: Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), PATRIR (Peace, Action, Training and Research Institute of Romania) și Cărturești.

Partener media: Zile și nopți

 

 

 

 

Comentariile sunt inchise