Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Policy Center for Roma and Minorities nominated for the Beyond Sport Awards 2011 | Clubul de educație alternativă
Home   Comunicate de presă   Policy Center for Roma and Minorities nominated for the Beyond Sport Awards 2011

Policy Center for Roma and Minorities nominated for the Beyond Sport Awards 2011

 

Copii de la Clubul de Educație Alternativă dupa un meci de fotbal

 

14 iulie 2011

Organizația internațională Beyond Sports anunță nominalizarea Policy Center for Roma and Minorities la premiile Beyond Sports 2011, în cadrul categoriei “Cel mai bun proiect nou”, pentru eforturile sale în domeniul incluziunii sociale și combaterea discriminării și rasismului prin sport.

Pe lista nominalizaților se află 35 de proiecte din 18 țări, de la Afganistan la Nepal și Sierra Leone, ce acoperă 22 de sporturi diferite. În total, în cadrul competiției au fost înscrise 400 de proiecte din peste 125 țări din întreaga lume, Policy Center for Roma and Minorities fiind singura organizație non-guvernamentală din Europa (cu excepția Marii Britanii și Olandei) care se află pe lista celor 35 de proiecte nominalizate.

Fie că vorbim de fotbal, baschet, volei sau box, suntem convinși că sportul poate juca un rol important în dezvoltarea unei persoane sau a societății în general. Am descoperit că implicarea copiilor de la Clubul de Educație Alternativă din cartierul Ferentari, una dintre cele mai dezavantajate zone din București din punct de vedere economic și social, în activități de sport are rezultate foarte bune: acestea le sporesc încrederea în sine, le dezvoltă disciplina și per ansamblu, încrederea în ceea ce fac. Astfel, ei învață mai bine, iar riscul de abandon școlar scade semnificativ. E un pas mare pentru ei având în vedere ca provin dintr-un mediu unde drogurile, prostituția și violența sunt la ordinea zilei. De asemenea, considerăm că este foarte important ca într-o societate să existe inițiative sportive menite să încurajeze cooperarea între oameni și să descurajeze rasismul și discriminarea”, explică președintele Policy Center for Roma and Minorities, Valeriu Nicolae.

Clubul de Educație Alternativă, deschis în octombrie 2010 de Policy Center for Roma and Minorities, reprezintă un spațiu nou, sigur, deschis, creativ și provocator, creat pentru copiii care locuiesc în cartierul Ferentari din București. În prezent, clubul își desfășoară activitatea la Școala Generală nr. 136, însă plănuim ca, pe viitor, să extidem proiectul și în alte școli din zonă. Clubul este primul de acest tip din România, în timp ce la nivel european mai există foarte puține inițiative similare. Clubul de Educație Alternativă este susținut financiar de Ambasada Țărilor de Jos la București, Fundația Soros în România, Comisia Europeană și Roma Education Fund.

Organizatorul premiilor, Beyond Sport, este o organizație internațională ce promovează, dezvoltă și susține inițiativele sportive și sportul în general, ca modalitate de a aduce o schimbare socială pozitivă la nivel mondial.

Reprezentanții organizației noastre vor participa la summit-ul Beyond Sports care va avea loc între 5 și 8 decembrie la Cape Town, în Africa de Sud.

Câștigătorii premiilor Beyond Sports vor fi selectați de către un juriu și vor fi anunțați în ultimele două zile ale summit-ului. Aceștia vor primi sprijin din partea comunității internaționale de afaceri pentru a-și putea dezvolta activitatea în domeniul sportului și pentru a deveni astfel  sustenabile pe termen lung.

Beyond Sport are ca parteneri Barclays Space for Sports, revista TIME International și UNICEF.

Pentru mai multe informații despre Beyond Sport Awards 2011, vă rugăm vizitați www.beyondsport.org

Articole asemănătoare:

Informare de presă Ministerul Afacerilor Externe

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*