Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Join the Debate! | Clubul de educație alternativă
Home   Cetățenie activă   Join the Debate!

Join the Debate!

Luna aceasta, Policy Center for Roma and Minorities recrutează profesori pentru al treilea an de Debate House, un proiect care promovează multiculturalismul, cetățenia activă și drepturile omului și ale minorităților în România prin implicarea profesorilor și elevilor de nivel mediu și liceal într-o serie de seminarii și dezbateri în cursul anului școlar 2011-2012. Inițiat in 2008 cu sprijinul Open Society Institute Budapesta, proiectul Debate House 2011-2012 este finanțat de Fundația Soros România și sprijinit de partnerii Cluburile de Film One World și ARDOR (Asociația română de dezbateri, oratorie și retorică).

debate_house_logo_smaller

Ne adresăm copiilor, tinerilor și dascălilor, ca persoanele cele mai în măsură să producă o schimbare pozitivă de atitudine de la prejudecată la acceptarea celuilalt. Proiectul oferă acestor grupuri o alternativă de discuție inteligentă și deshisă pe teme provocatoare, dar esențiale pentru România: excluziunea socială, discriminarea, rasismul, naționalismul extrem și cele mai adecvate mecanisme pentru combaterea acestora. Considerăm ca aceste teme trebuie discutate și întelese cât mai larg dacă vrem să tindem spre o societate echilibrată, unde diversitatea este o valoare, iar diferențele sunt apreciate.

Din 2009 până în 2011, Debate House s-a desfășurat prin Clubul Policy Center și a inclus peste 300 de tineri profesioniști într-o serie de discuții și evenimente precum Tinerii dezbat, Academia de dezbateri, Closer to Oxford, conferința academică Twenty years of democracy. Perspectives on post-communism in Central and Eastern Europe, sau caravana de dezbateri pentru liceeni Provocare la nediscriminare, desfășurată în șașe orașe din țară, cu moderatori din spațiul public. Printre partenerii noștri din trecut se numară Cluburile de Film One World, ARDOR, PATRIR (Peace Action, Training and Research Institute of Romania), Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, Școala nr. 136 din Ferentari și diverse școli și inspectorate școlare din țară. Moderatorii discuțiilor au inclus personalul Policy Center, dar și jurnaliști și alte persoane publice precum Mircea Toma, Liana Alexandru, Dragoș Bucurenci, Mugur Ciumăgeanu și Georgeta Petrovici.

Profesorii care doresc să afle mai multe detalii despre activitățile la care ar participa pot accesa o descriere mai detaliată a proiectului, cât și formularul de aplicație online.

Atenție! Termenul limită pentru trimiterea formularelor de aplicație este 16 ianuarie.

Nu ezitați să ne contactați la adresa mihaela.griga@policycenter.eu și la numărul de telefon 074 318 0460 dacă doriți mai multe informații. Vă așteptăm la Debate House!

 

Comentariile sunt inchise