Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Mondiali Antirazzisti – sport and music against racism and discrimination! | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Mondiali Antirazzisti – sport and music against racism and discrimination!

Mondiali Antirazzisti – sport and music against racism and discrimination!

Copiii de la Clubul de Educație Alternativă la festivalul Mondiali Antirazzisti din Italia

 

12 iulie 2011

Între 6 și 10 iulie Policy Center for Roma and Minorities a fost invitată să participe la ediția din 2011 a festivalului multicultural Mondiali Antirazzisti. Organizat de Uniunea Italiană “Sport pentru toți” și partenerii săi, Mondiali Antirazzisti utilizează sportul pentru a preveni și combate rasismul și alte forme de discriminare. Evenimentul a avut loc în Bosco Albergato (Castelfranco Emilia – Modena)Italia și a strâns 5 000 de participanți din 50 de țări. Pe parcursul celor patru zile o serie de turnee de sport și concerte de muzică au pomovat mesaje de solidaritate, incluziune și cooperare între oameni.

Delegația noastră alcătuită din 19 copii de la Clubul de Educație Alternativă de la Școala nr. 136 din Ferentari, doi părinți din comunitate, trei voluntari și cinci membri ai staff-ului, a fost implicată activ în diverse activități din cadrul festivalului printre care și un spectacol de street dance pe scena principală din Modena precum și volei, fotbal și baschet. A fost uimitor faptul că cei mici au avut energia să organizeze singuri spectacolul de street dance, după ce au participat la jocuri sportive toată ziua.

De asemenea, echipa a participat la un concurs de desen care a avut ca temă antirasismul. Ulterior, cu ajutorul copiilor, desenele au fost expuse in zona centrală a festivalului pentru a fi admirate de numărul mare de participanți.

Per ansamblu, atmosfera a fost foarte prietenoasă, distractivă (camping-ul a fost foarte popular printre copii) și educativă, plină de evenimente sportive și muzicale care au adus oamenii împreună indiferent de etnie sau de culoarea pielii.

Conferința „Testarea de metode inovatoare pentru incluziunea socială prin sport” a marcat deschiderea oficială a festivalului. Printre invitații la eveniment s-au numărat Jan Jarab (reprezentant regional al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului , din cadrul biroului ONU pentru Drepturile Omului – Uniunea Europeană), Piara Powar (director executiv al rețelei FARE– Football Against Racism in Europe), Daniel Prodan (director sportiv al Echipei Naționale de Fotbal – Federația Română de Fotbal) și reprezentanți ai Federației Italiene de Fotbal și ai Oficiului Național Antidiscriminare din Italia (UNAR).

Conferința care a avut loc la Roma pe 27 iunie, a fost moderată de Valeriu Nicolae, președintele Policy Center for Roma and Minorities, și a avut în centru teme ca incluziunea socială a romilor și limitarea rasismului prin sport.

Evenimentul face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România și Italia de Policy Center for Roma and Minorities și susținută de Comisia Europeană.

REACT este o campanie pilot de creștere a gradului de conștientizare care urmărește stimularea implicării active a cetățenilor romi și a majorității în viața civică, aceasta fiind implementată de trei ONG-uri din România, Bulgaria și Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

În timp ce ONG-urile din Bulgaria și Albania se concentrează pe intervenții directe în comunitate, Policy Center for Roma and Minorities dezvoltă în România și în Italia o campanie de conștientizare menită să contracareze atitudinile negative față de romi printr-o abordare care implică în mod egal atât membrii minorității rome cât și cetățenii non-romi. Acțiunile principale mobilizează instrumente precum filme, documentare și clipuri, sport și educație ca mijloace predilecte pentru stimularea participării active la viața civică a cetățenilor romi și non-romi.

Galerie foto

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*