Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Olympic Games come to Ferentari neighbourhood | Clubul de educație alternativă
Home   Comunicate de presă   Olympic Games come to Ferentari neighbourhood

Olympic Games come to Ferentari neighbourhood

 

 

25 iulie 2011


Ambasada britanică și Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 București, marchează miercuri, 27 iulie, un an până la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, prin organizarea unui eveniment sportiv-cultural într-o zonă defavorizată a cartierului Ferentari.

Circa 600 de persoane, copii și părinți, sunt așteptate să participe la meciuri demonstrative și concursuri de baschet, fotbal, scrimă și box pe Aleea Livezilor – areal stradal care va fi închis pentru traficul rutier în intervalul orar 10:00-13:00 –  precum și în sala de sport a Școlii Generale nr. 136 din apropiere (Prelungirea Ferentari, nr. 68, sector 5). Copiii din Clubul de Educație Alternativă al școlii vor prezenta o piesă de teatru coordonată de actorul de etnie romă Sorin Sandu, un spectacol de street dance în colaborare cu Trouble Crew și un atelier de improvizație muzicală coordonat de Damian Drăghici (cântăreț recunoscut la nivel internațional, prin acordarea unui Premiu Grammy în 2006, și Ambasador al Voluntariatului). Cei interesați pot participa și la scurte lecții de limbă engleză. Clubul de Educație Alternativă funcționează în cadrul Școlii Nr. 136 și este susținut de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Fundația Soros în România, Comisia Europeană și Roma Education Fund.

Evenimentul “Jocurile Olimpice vin în Ferentari” beneficiază de sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al federațiilor de baschet, fotbal, scrimă și box.

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie, reprezentantul comunității de romi din același sector, Mario Rafael Ilie, și nume sportive sonore precum medaliatele olimpice Laura Badea, Violeta Beclea sau Ionela Târlea, se numără printre invitați. Accesul este permis publicului larg și reprezentanților mass media.

În pregătirea evenimentului, ambasadorul britanic la București Martin Harris a spus:“Londra 2012 urmărește să ajungă la inimile tinerilor din întreaga lume și să îi conecteze la energia Jocurilor, pentru ca aceștia să își dorească să ducă o viață activă. Sport pentru toți, aceasta este deviza Jocurilor de anul viitor din Marea Britanie, pe care o vedem transformată în realitate și aici, într-unul din cartierele cele mai sărace ale Bucureștiului.”

Note pentru editori

Ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice se desfășoară la Londra în perioada 27 iulie – 12 august. Jocurile Paralimpice sunt programate pentru 29 august – 9 septembrie. Londra a mai găzduit Olimpiada de vară de două ori, în 1908 și în 1948.

Organizarea evenimentului “Londra 2012” este echivalentă cu găzduirea simultană a campionatelor mondiale la 26 de discipline olimpice și 20 paralimpice. Peste 50 de țări își vor trimite concurenții la Londra, iar audiența TV estimată este de 4 miliarde de telespectatori.

Mai multe informații pe pagina oficială de internet Londra 2012: www.london2012.com/

 

 


 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*