Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Children against racism and discrimination | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Children against racism and discrimination

Children against racism and discrimination

 

 

Copiii de la Clubul de Educație Alternativă la mini turneul de fotbal

 

26 mai 2011

Cupa “Ziua Fotbalului de Masă” de pe 25 mai a fost o ocazie foarte bună pentru cele două echipe de fotbal din cadrul Clubului de Educație Alternativă de la Școala nr. 136 din Ferentari să arate ce au învățat în timpul antrenamentelor coordonate de Laurențiu Gheorghe, fost jucător profesionist de fotbal la Dinamo (copii și juniori). De peste un an, aproximativ 30 de copii din cartierul Ferentari au șansa să participe la antrenamente săptămânale și la turnee și competiții locale și regionale de fotbal.

Evenimentul a fost avut loc în complexul sportiv Dinamo București și a reunit peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani de la 18 cluburi sportive din capitală și din țară. Cupa susținută de Asociația Fotbal Club G.V.D,  Federația Română de Fotbal și Policy Center for Roma and Minorities a fost o platformă prin intermediul căreia copiii și-au dovedit talentul și pasiunea pentru fotbal și care a reîntărit mesajul nostru potrivit căruia, rasismul și discriminarea nu își au locul pe terenul de fotbal. Policy Center for Roma and Minorities promovează ideea că sportul este un vehicul foarte puternic pentru transmiterea către publicul larg a mesajelor anti-rasism, reprezentând totodată și un instrument foarte eficient pentru integrarea socială a copiilor care provin din medii defavorizate.

Această acțiune face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România și Italia de Policy Center for Roma and Minorities, și susținută de Comisia Europeană și este organizată sub umbrela Clubului de Educație Alternativă, susținut financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Fundatia Soros in Romania, Comisia Europeana si Roma Education Fund.

REACT este o campanie pilot de creștere a gradului de conștientizare privind situația romilor în Europa care se concentrează pe  implicarea activă a cetățenilor de etnie romă și a majorității în viața civică, prin mobilizarea principiului de cetățenie activă. Această  campanie este implementată de trei ONG-uri din România,  Bulgaria și Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

În timp ce ONG-urile din Bulgaria și Albania se concentrează pe intervenții directe în comunități vulnerabile  locuite  cu precădere de  cetățeni de etnie romă, Policy Center for Roma and Minorities dezvoltă în România și în Italia o campanie menită să  schimbe atitudinile negative față de romi printr-o abordare inovatoare. Campania utilizează forme artistice precum documentarul și filmul, sportul și educația nonformală drept mijloace pentru stimularea participării active  a  cetățenilor romi și non-romi.

[cincopa AwJAUnqEyvLR]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*