Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Bursă pentru tineri jurnaliști – termen limită 17.10.2011 | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Bursă pentru tineri jurnaliști – termen limită 17.10.2011

Bursă pentru tineri jurnaliști – termen limită 17.10.2011


 

 

12 octombrie 2011

Update 21 octombrie : jurnaliștii câștigători sunt: Elena Tudor (Europa FM), Ionela Gavriliu (Jurnalul Național) și Liliana Simionescu (RFI România). Am fost bucuroși să putem suplimenta numărul burselor disponibile de la două la trei. Felicitări căștigătoarelor și mulțumim mult tuturor aplicanților și participanților în procesul de selecție finală!

Policy Center for Roma and Minorities lansează o bursă pentru jurnaliștii până în 30 de ani prin care li se oferă oportunitatea de a participa în cadrul unui proiect european având ca temă genocidul împotriva romilor comis în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Proiectul finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune și Europeans for Peace constă în organizarea unor vizite la unele dintre lagărele de concentrare naziste din Germania și Polonia, dar și din teritoriile unde au fost deportați romii din România, și anume Transnistria. Realizat în colaborare cu  organizațiile Roma Center Gottingen (Germania), World Begins with You (Ucraina), Porojan (Republica Moldova), Terni Kalo (Spania) și Romski Klub-Subotica (Serbia) proiectul implică în acest proces de înțelegere a fenomenului Holocaustului împotriva romilor, un grup de peste 20 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani din România, Germania, Ucraina și Republica Moldova.

Scopul proiectului este de face cunoscut societății românești, și în special tinerilor, situația romilor din timpului regimului nazist din cel de-al Doilea Război Mondia. Astfel ne dorim ca prin implicarea tinerilor jurnaliști să contribum la o mai bună a înțelegere a modului în care Holocaustul a influențat cursul istoriei și al omenirii.

Vizita va avea loc în Germania  între 24 și 31 octombrie 2011. Bursa acoperă costurile de transport, cazare și masă pentru două persoane.

Jurnaliștii interesați sunt rugați să trimită un CV și o scrisoare de motivație pe adresa dorian.ilie@policycenter.eu până la data de 17 octombrie 2011, ora 20:00. Doar candidații selectați vor fi contactați.

Cunoașterea limbii engleze la nivel mediu reprezintă o cerință obligatorie.


 

 

Comentariile sunt inchise