Warning: Declaration of FeedWordPress_Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category_Checklist::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress-walker-category-checklist.class.php on line 13

Warning: Declaration of quickmenu_nav_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0

Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home2/rpolic17/public_html/club/wp-content/themes/peekaboo/admin/common-functions.php on line 0
Bucharest celebrates London 2012 with a street event in Ferentari | Clubul de educație alternativă
Home   Noutăți   Bucharest celebrates London 2012 with a street event in Ferentari

Bucharest celebrates London 2012 with a street event in Ferentari

Totonel, unul dintre copiii de la Clubul de Educație Alternativă pe scenă în timpul spectacolului de street-dance

 

 

28 iulie 2011

Ieri, Policy Center for Roma and Minorities și echipa Ambasadei Marii Britanii au ales să marcheze numărătoarea inversă de un an până la Jocurile Olimpice de la Londra în cartierul Ferentari, printre membrii uneia dintre cele mai defavorizate comunități din Bucuresti. Oamenii din zonă se confruntă cu o serie de dificultăți din cauza discriminării, a șomajului, a infracțiunilor și a dependenței de droguri. Sportul le-a schimbat însă viața unora dintre ei.

Pentru a răspunde la o parte din nevoile existente în ghetoul din Ferentari, Policy Center for Roma and Minorities a creat în octombrie 2010 Clubul de Educație Alternativă de la Școala nr. 136. Acest proiect le oferă copiilor din cartier șansa de a participa la activități și competiții de fotbal, baschet, box, volei și chiar de street dance. Astfel, Ambasada britanică și Policy Center for Roma and Minorities s-au gândit să organizeze un eveniment de stradă unde campioni și olimpici sportivi români au participat la diferite demonstrații și concursuri alături de copii. Câțiva membri ai ambasadei au jurizat o versiune adaptată de concurs de street dance, „Ferentariul are talent”, iar adolescenții din comunitate au jucat fotbal împreună cu Ambasadorul Martin Harris.

Mesajul Olimpiadei de la Londra din 2012, „sportul este pentru toți”, s-a regăsit cu succes în evenimentul desfășurat ieri în Ferentari. Printre participanții la eveniment s-au numărat cântărețul Damian Drăghici, laureat al premiului Grammy în 2006, Marian Simion, fost campion mondial la box,  Violeta Beclea și Ionela Țârlea, medaliate olimpice, Virgil Stănescu, căpitanul naționalei masculine de baschet, precum și faimoasa trupă de street-dance, Trouble Crew.

Evenimentul face parte din cadrul campaniei REACT, implementată în România și Italia de Policy Center for Roma and Minorities și susținută de Comisia Europeană și a fost organizat sub umbrela Clubului de Educație Alternativă ce are ca finanțatori Ambasada Țărilor de Jos la București, Fundația Soros în România, Comisia Europeană și Roma Education Fund.

REACT este o campanie pilot de creștere a gradului de conștientizare care urmărește stimularea implicării active a cetățenilor romi și a majorității în viața civică, aceasta fiind implementată de trei ONG-uri din România, Bulgaria și Albania sub umbrela European Roma Grassroots Organisation (ERGO).

În timp ce ONG-urile din Bulgaria și Albania se concentrează pe intervenții directe în comunitate, Policy Center for Roma and Minorities dezvoltă în România și în Italia o campanie de conștientizare menită să contracareze atitudinile negative față de romi printr-o abordare care implică în mod egal atât membrii minorității rome cât și cetățenii non-romi. Acțiunile principale mobilizează instrumente precum filme, documentare și clipuri, sport și educație ca mijloace predilecte pentru stimularea participării active la viața civică a cetățenilor romi și non-romi.

Galerie foto

 

 

 

 

 

 

Articole pe aceeași temă:

Jocurile Olimpice vin în Ferentari

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*